• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Επίσκεψη εταίρων στο σχολείο μας 23-24/5/2022

Βασικό μέρος του προγράμματος IDEA ήταν και οι ανταλλαγές τόσο εκπαιδευτικών όσο και μαθητών. Στα πλαίσια αυτών των επισκέψεων υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας εκπαιδευτικούς και μαθητές από τις  εταιρικές χώρες στις 23/05/2022. Το σχολείο μας με ειδικές διευθετήσεις οργανώσαμε  καλλιτεχνικό πρόγραμμα προβάλλοντας τον πολιτισμό της Κύπρου. Οργανώσαμε βιωματικά εργαστήρια για τους επισκέπτες εκπαιδευτικούς και δασκάλους για εκμάθηση κυπριακού τραγουδιού καθώς και εργαστήρι παραδοσιακού χορού και διακόσμησης κυπριακής κούζας . Το απόγευμα οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την παλιά Λευκωσία με ξενάγηση, η οποία παραχωρήθηκε από το Δημαρχείο Λευκωσίας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την ευγενή παραχώρηση ξεναγού. 

Στις 24/05/2022 επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Χοιροκοιτίας, όπου τα παιδιά της Γ’ τάξης του σχολείου μας, μαζί με τα παιδιά των εταιρικών χωρών, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο και να συμμετάσχουν βιωματικά σε σταθμούς σχετικά με τις ασχολίες των κατοίκων της Χοιροκοιτίας κατά τη Νεολιθική Εποχή. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, φύτεψαν σπόρους σιταριού, ζύμωσαν ψωμί, έφτιαξαν κοσμήματα με κοχύλια και ύφαναν σε μικρούς αργαλειούς, η οποία ζωντάνεψε μπροστά τους τη ζωή στη νεολιθική εποχή.

 Κλείνοντας, η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ήταν μια αξιόλογη, ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία με διαπολιτισμικές προεκτάσεις. Το 3D παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τον κάθε εκπαιδευτικό στη διδασκαλία των μαθηματικών στις μικρότερες τάξεις του δημοτικού, αλλά ένα ακόμα εργαλείο για την Ιστορία της Κύπρου. Αποτελεί επίσης, έναν πρεσβευτή για την Κύπρο και την Iστορία της.

https://paideia-news.com/dimosia-dimotiki/2022/06/21/symmetoxi-toy-dimotikoy-apostoloy-barnaba-leykosias-sto-programmaidea/